Student-tid

Det är varmt och gott ute. Kvällarna börjar bli ljumma och ljusa. Jag börjar längta efter årets semesterveckor. Där jag bor, bor det också många studerande. Dom längtar också efter sin sommarledighet. Å det är dom värda. Jag förstår att dom vill fira. En del att sommarlovet är nära. Andra att studietiden är slut.

Att festa, sjunga och skråla hör liksom till. Det är helt ok för mej. Om det slutade där. Tyvärr så gör det inte det.

Jag har bott på samma område några år nu. Jag märker en klar och tydlig tendens. Festandet, sjungandet å skrålandet har ändrat karraktär. Nya traditioner har införts. Tyvärr inga trevliga eller ens possitiva sådana.

Nu börjar man festa ca 4 veckor innan sista skoldagen. Festerna håller på varje helg både fredag och lördag, och ibland även mitt i veckan. Dessa fester innehåller otrevliga inslag.

Nu förtiden ska tydligen inga möbler med hem från studentlyan. Dom ska kastas ut genom förnstren för att senare eldas upp. Resterande bohag går samma väg. Ut genom förnstren. Utanför studentlängorna ser det ut som om det har dragit fram ett krig och en å annan orkan. Brandkår och polis har bråda dagar.

Nytt för i år är att det ska smälla högt. Vad som används för att skapa dessa explosioner vet jag inte, men högt smäller det. Det dallrar i rutorna och gör ont i öronen. Nej, jag överdiver inte.

Varför skiver jag det här. Jo, för i kväll var det samma visa. När jag och vovvarna var ute på sista kissrundan, så smälde det högt några gånger. Toker brydde sig inte. Han är supercool i alla situationer.

Men Bella blir livrädd. Hon skriker å gnäller. Försöker slita sig loss ur sin sele. Hon kryper efter backen, svansen mellan benen, härsar, skakar i hela kroppen. För henne är studenternas glädje en skräck. För henne är studenternas fester en mardröm. För henne skapar studenternas "upptåg" panik.

Tyvärr går det inte att veta om och när det ska smälla. Det är inte på någon särskild dag eller tid. Det bara smäller helt plötsligt. Som i kväll vid 22-tiden en söndag

Sen någon vecka tillbaka går vi inte förbi studentlängorna på våra promenader. Vi håller oss på avstånd. Dels för att slippa se eländet, dels för att jag inte vill att mina hundar ska skära sig i tassarna på krossat glas eller annat skräp.

Men smällarna hörs över hela området å säkert en bit till. Bella är inte den enda hunden som blir vettskrämd av detta. Man kan bara hoppas att det inte ska smälla nästa gång jag går ut med vovvarna.

Mors dag

Mors dag firades vid torpet. Vovvarna var med och njöt i solen. Vi gjorde det lite enkelt. Grillade korv å åt glass till efterrätt. Av mina barn fick jag höstflox. Dessa är nu planterade på lämplig plats i trädgården. Vi passade på att ta lite kort på vovvarna. 
 

Katten Cleo

Min lilla kissekatt är en mördarmaskin. Nu vet jag att hon inte är ensammen om det. Men maken till katt att dra hem döda möss har jag nog aldrig varit med om. Det är i och för sig bra. Det finns alldeles för gott om möss. En och annan fågel ryker med i bara farten. På morgonen när vi går våran skogpromenad, så vill alltid Cleo förlja med oss. Jag har även märkt att kråkkorna i skogen har börjat jaga henne på sistonde. Kan ju bero på att hon har jagat dom först, å att dom har tröttnat. Hur som helst så ser det roligt ut när hon springer för allt vad benen bär med en ilsken kråka nån decimeter ovanför sig.

Mindre roligt var det i morse. När jag kom upp så var det några små blodfläckar på hall golvet. Förklaringen fick jag snabbt. För på bänken i köket vid hennes matskål låg det...... Ja just det, ännu en död mus.

Jag vet att hon inte hade nån mus med sig när hon kom hem i går kväll. Så nu började jag fundera. Har sett att hon några kvällar har spanat väldig intensivt vid spisen i köket. Det troliga förklaringen är att hon i ett obevakt ögonblick har haft med sig en levande mus in, som har lyckats med att rymma å gömma sig under spisen i köket. Men inatt kom de inte undan längre.


Ledig

Under vintern och våren har jag haft oturen att dra på mej diverse förkylningar. Så jag bestämde mej för att ta en liten vårsemester. Nu är den slut men det har verkligen varit härligt. Vovvarna har tyckt om att ha mej hemma hela tiden. Jag kan väll inte skryta med att vi har vandrat i skog och mark dela tiden. Men promenader har det blivit. Jag och vovvarna har varit mest ute i stugan. Där finns det en stor tomt att springa omkring på. Å det tycker mina vovvar är skönt. 
 
Dom har passat på att bada när vi väntar på färjan. Å badväder har det ju varit vissa dagar. Andra dagar har man blivit blöt vilket man vill eller inte. Regnet har minst sagt öst ner. Inte för att varken vovvar eller katten bryr sig särskilt mycket om det. Dom gillar att va ute i alla väder. 

Sommarvärme

Härlig dag ute vid torpet. Toker å Bella njöt för fullt. Skönt för dom att kunna vara ute hela dagarna. Inne är det svalt å skönt. Ute gassar solen på för fullt. Rena sommarvärmen. Min kusin var med vid torpet i dag å hon passade på att ta några kort på vovvarna. Här njuter dom för fullt i solen


En super bra grej

De flesta hund och kattraser fäller hår. Endel mer än andra. Mops är en sån ras som fäller hår hela tiden. Har slutat jaga med dammsugaren. Har insett att det är ingen idé. Att borsta hundarna är däremot effektivt. Problemet är att hitta en bra borste. Har provat med vanlig kamm, vilket faktiskt funkar ganska så bra. Har använt mig av diversse borstar och kardor. Fogasten (ryktsten till häst) är också ganska så bra.

För några dagar sedan fick jag ett tipps av Benjis matte. Hon hade köpt en Furminator. Hon tycker att den är överlägset bäst, så jag åkte å köpte en jag också.

Ja, jisses vilken grej. Helt otroligt bra. River med hår och underull på ett helt fantastiskt sätt. Man behöver inte trycka eller ta i alls. Bara drar den över pälsen. Så det får bli dagens tipps. Å här kommer en bild på Furminator

Mopsträff i det gröna

I dag har jag och vovvarna varit på mopsträff. Mycket uppskatta. Den kennel där jag köpte Toker brukar annordna träffar två ggr om året. Tyvärr brukar jag jobba, men denna gången var jag ledig. Så vi satte oss i bilen å åkte dit för att träffa goa människor å supergoa mopsar i massor. Bella fick givetvis följa med. Lite spänt i början med Bella, men hon blev snart varm i pälsen. Vi fick prova på agility. Gick väll sådär för dom flesta. Nyfikna var dom på grejerna, men hade mesta kul med varandra. Sen avslutades eftermidagen med mopsrejs. Årets mammagris skulle koras. Kan medela att Toker inte vann. Han hade fullt upp med att jaga tjejerna å var måtligt intresserad av mej. Att bada tyckter Toker som vanligt om. Han och Bella passade på att ta sig ett dopp mellan varver. Nu sover dom sött och är trötta efter en spännande dag. Som vanligt kommer det en massa bilder från dagen

Mopsträff

 

Förkylt

Planen var att jag och vovvarna skulle åka till stugan och städa ut vintern. Tyvärr kom en förkylning i vägen för mina planer. Så jag har legat nerbäddad med feber hela veckan. Vi missade valborg och 1:a maj firande. Men det kommer fler lediga dagar och det får bli stugan då istället. Vovvarna tycker nog att jag är lite tråkig som inte orkar så mycket. Men dom är otroligt snälla och nöjer sig med de kortare prommenaderna som jag kan erbjuda just nu. Massor av mys i soffan är inte helt fel.

RSS 2.0