Härlig dag på Jäverön

Solen har lyst från en klarblå himmel hela dagen. Jag och vovvarna har varit i stugan och stängt för vintern. Dom har busat och jag och min far har grejat. 

Sigge

Han börjar bli stora pojken nu lilla Sigge. Ett lurvigt charmtroll. Söt och snäll. Det kom en hälsning från Sigges matte i dag och då skickade hon också med några fina bilder. Delar givetvis med mej av dom här. Jag tycker att dom är söta båda två. 

Filmtajm

Hade planerat en tur till stugan i dag, men vädret stoppade mej. Vovvarna och jag stannade hemma och kollade på hästhoppningen i stället. Sen kom det en liten filmsnutt till mej från Tias matte. Tia och ankan Mono "leker". Var och en på sitt vis. En ljuvlig liten filmsnutt som visar att man kan va kompisar fast man är så olika

Tia leker med Mono


Ledig.

Har ledigt några dagar. Så i dag ska jag och vovvarna mysa. Har en massa ärenden som behöver uträttas och mina godingar behöver badas och få klorna klippta. Men vi tar dagen som den kommer och gör det vi hinner och orkar. En tupplur på soffan är inplanerad och en lång promenad ska vi ta. Med resten får det bli som det blir. Sånna där "det blir som det blir" dagar behövs dom också.

I Svamp skogen.

Hela dagen har spenderats i svamp skogen. Jag, Bella, Toker, Caroline och Robin har plockat svamp på Jäverön. Å svamp finns det. Dom växer i drivor. Vi plockade snabbt i hop en fin skörd. Strosade fram och njöt av den fina höst dagen. Toker och Bella har skuttat fram i skogen. Kollat in naturen och sprungit i vattenpölar. Trötta efter en härlig dag sover dom nu.

Härlig dag med svamp plockning


Lat ledig dag

Jag och vovvarna har varit i torpet på öa. Dom har latat sej och det har faktiskt jag också. Lite småpyssel  har jag gjort men på det stora hela så passade vi på att bara njuta av dagen. Man ska göra det också ibland. På em tog vovvarna sej en tupplur framför kakelugnen. Varmt, gott och mysigt.
 

Tokvovven och Bellaros


Hösten är här på allvar.

Än har det inte varit så mycket av den fina höst jag önskade. En och annan dag har ju varit alldeles ljuvlig. Men i det stora hela så har det regnat mest hela tiden. Hoppas Oktober bjuder på bättre väder. Tycker mycket om hösten annars. Hög klar, luft och lagom varmt. Skönt för både folk och fä. Det mesta av de små odjur som vi kanske inte uppskattar så mycket går i vinterdvala.
Men tyvärr härjar fästingarna ännu. Har de senaste dagarna plockat en hel del fästingar på mina vovvar och på min katt. Så ännu kan man inte slappna av. Fortsätt leta fästingar. Får vi en mild vinter så kan det dyka upp en och annan även under vintermånaderna. Dom är ett otyg och dom verkar finnas överallt.

RSS 2.0