Mysigt

Några dagar i torpet är gott för både människor och djur. Jag har nog varit lite tråkig, för jag hjar fixat och grejjat. Några promenader har det blivit. På kvällarna har vi myst i soffan. Å det är aldrig tråkigt. Nu är vi hemma nån dag sen blir det torpet igen. Hoppas hinna med fler och längre promenader............................

Lapa sol

Jag och vovvarna trivs i torpet. Katten Cleo likaså. Solen har värmt gott i några dagar. Det är skönt att vara ledig och ta dagen lite om det passar. Cleo håller som bäst på att minimera musbeståndet på öa. Hon kommer hemdragandes med en och annan mus mest hela tiden. När kvällen kommer är hon helt slut och mer eller mindre släpar sig in genom dörren för att äta lite och sen sova.

Bella håller koll på alla och allt som rör sig. Givetvis talar hon ljudligt om för mej om någon kommer och med det är det både för och nackdelar.

Toker skrotar om kring. Eller så ligger han och lapar sol. Som sagt vi har det gött där ute på öa.

Midsommarhelgen står för dörren och vi ska vara i torpet. Så trevlig midsommar på er alla

Bilden har jag haft med förut, men den är så fin och sommrig så den får gå en runda till. Lilla Tia på sommaräng

Full fart framåt

Äntligen mår Tokvovven bättre. Nu är det full rulle igen. I dag vid torpet passade vi på att gå en sväng bortöver skogen. Vi gick en bit av en vandringsled. Hundarna fick springa lösa. Å sprang gjorde dom. Vi kom fram till en spång som leder över en myr. Detta var mycket spännande. Till en början gick dom båda lydigt på spången. Men efter en stund tog nyfikenheten överhanden. Dom hoppade ner från spången och började skutta runt på myren som två vilda kaniner. Jag blev rädd för att dom skulle försvinna under mossan och ner i sumpmarken under. Båda sjönk en bit och blev givetvis blöta, men som vanligt avskräcker inget som är blött. Kul hade dom å hem kom vi. På hemvägen sprang dom på spången i full fart. Ja, vi får gå den vägen fler gånger eftersom dom hade så kul..............

Stackars Toker

Sommaren är här och vädret är helt underbart. Vi passar som vanligt på att vara vid torpet så mycket som möjligt. Snart har jag semester. I år har jag möjlighet att sova och vara vid torpet mest hela semestern. Kommer bara åka in till stan när jag av olika anledningar behöver.

Stackars Toker. Han har ont i rumpan. Analsäcksinflammation. Han har haft detta gissel ett par gånger förut. Men det fixade sig med att jag tömde ur analsäckarna. Denna gången ville analsäckarna inte tömma sig ordentligt. Han har ont och ser allmänt ledsen och hängig ut. Vi har varit hos veterinären och fått medicin. Antibiotika och smärtstillande/inflammationshämmande i 10 dagar. Nu får vi hoppas att han piggar på sig och att allt blir bra. Han har ätit sin medicin i några dagar nu och det ser lovande ut.

När jag var hos veterinären så såg jag att dom hade en bok till försäljning. Den heter Tricks. Änn så länge har jag bara hunnit blädra lite snabbt i den. Men den verkar bra. Som titeln antyder visar boken i ord och bild hur man lär hunden olika trick. Jag ska testa och återkommer med ett utlåtande.

Att lära hunden olika trick är bra hjärngympa. I bland tex när väder, vind och temperatur inte är så trevligt, å långpromenaden därför blir inställd, kan det va bra att aktivera på andra sätt. Mina vofsingar kan några trick redan, som tex vinka, rulla runt, dansa å give me five. Så sommarkvällarna vid torpet får bli träningskvällar. Ja, inte varje kväll. Vi måste hinna med att bara vara lata också..................

Öronrens

Toker är en sån där vovve som verkligen behöver rensa öronen med jämna mellanrum. På sommaren när det är varmt ute behövs det oftare än på vintern. Jag har provat flera olika sorter. Den jag köpte nu senast tycker jag nog ändå är den som har varit bäst hitills. Den finns på apoteket, är receptfri och heter VetriDerm.

RSS 2.0