Snart..........


Mörkt och kallt

Jag som jobber natt ser nästan aldrig ljuset den här årstiden. På morgonen när jag och vovvarna går på promenad så har jag pannlampa. Snart är det dax för nämda lampa redan på em promenaden. Det är inte bara mörkt. Det börjar bli kallt också. I morse när jag kom ut så var det såphalt på backen. Jag brukar dra mej i backen minst en gång per vinter så jag har börjat vakta mina steg. Mina vovvar däremot dom skuttar fram som vanligt. Fast det har hänt att även dom har halkat. För nått år sedan blev Toker busig som vanligt i snön och halkade på en isfläck. Han sträckte sig och haltade lite några dagar. Som tur var inget allvarligt. Mörkt, kallt och halt är ingen bra kombination. Så därför går jag här och längtar efter snö. Det blir ljusare, minder halt och ser mysigare ut. Å jag vet att mina vovvar vill ha snö dom också. Vitt fluff att studsa, skutta och rulla omkring i.

Höstpromenad i skogen

Vi tog oss en höstpromenad i vinterkyla. Solen den lyste med sin frånvaro. Halkigt på vissa ställen och tunnt is skikt på vattenpölarna. Inte fullt så mysigt som jag hade föreställt mej. Vovvarna och katten tyckte att det var hur trevligt som helst. Vi strosade på genom skogen  tillsammans. Å det var väll det som var meningen. Att vi skulle ta en långpromenad tillsammans. 

Höstpromenad


Vintern kommer krypande

I morse när jag och vovvarna var ute så glittrade det av frost på grenar och i gräs. Solen kämpade sig så sakta upp över trädtopparna och luften var klar och kall. Med andra ord: Det ser ut att kunna bli en sån där härlig dag. En dag som är som gjord för lång promenad i skog och mark. Samtidigt så vet man att vintern sakta kryper närmare och i år tror jag att vi får vinter. Har inhandlat vaselin till vovvarnas tassar. Ska ta en tur till Ullared och kolla om dom har några bra hundtäcken. Toker har tjock och tät päls så han brukar inte frysa. Han älskar vinter för övrig. Blir helt tossig och superbusig så fort det finns lite snö på backen. Bella däremot kan vid riktigt kallt väder fysa om vi är ute en stund. Så jag ska köpa ett varmt och skönt täcke till henne. Mina vovvar har tröjor som jag har stickat åt dom men blir det riktigt kallt så räcker det inte till. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran ut och lägga in några bilder från dagens promenad.

RSS 2.0